Προφίλ

Το profil όπως γνωρίζουμε είναι το σύνολο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ενός ανθρώπου.

Λέγοντας χαρακτηριστικά εννοούμε τα της εμφάνισης και τα του χαρακτήρα! Αν και είναι λέξη γαλλική, τελικά καθιερώθηκε! Οι ειδικοί φυσιογνωμιστές και οι γραφολόγοι που διαθέτουν γνώσεις ψυχολογίας, εύκολα μπορούν να σκιαγραφήσουν έναν άνθρωπο!

Στην προκειμένη περίπτωση το ψυχογράφημα του Ηλία γίνεται εύκολα! Το πλατύ του μέτωπο δείχνει θεληματικότητα και ηγετικές ικανότητες, το συνεχές χαμόγελό του δείχνει καλωσύνη και ευαισθησίες, συνεπώς η προσφορά του στα κοινά είναι ουσιαστική!

Αυτό φαίνεται στις πάμπολλες δραστηριότητές του!

Το υγρό του βλέμμα δείχνει ευσυγκινησία, συνεπώς είναι αδύνατον να σταθεί αδιάφορος στο άδικο και στον ανθρώπινο πόνο! Η καθαρή φωνή του δείχνει ψυχραιμία, ηρεμία και αυτοσυγκράτηση! Ο δε γραφικός του χαρακτήρας που διαθέτει ίδια και στρογγυλά γράμματα, δείχνουν ευθύτητα, ειλικρίνεια και εργατικότητα!

Τονίζει πως απεχθάνεται την αχαριστία και ιδιαίτερα την αλαζονεία των καιροσκόπων – καρεκλοκένταυρων. Πιστεύει δε  ακράδαντα πως ιδιαίτερα οι ένστολοι πρέπει να είναι ευγενείς, όπως και οι κατέχοντες οποιοδήποτε αξίωμα. «Ουδέποτε πάτησα στου Μαξίμου για να ζητήσω κάτι για τον εαυτό μου, παρόλο που γνωρίζω καλά τον Κώστα Καραμανλή από τη Θεσσαλονίκη και αγωνιστήκαμε μαζί. Ότι κέρδισα, το κέρδισα με το σπαθί μου και με σκληρή δουλειά» λέει χαμογελώντας.

Εξοργίζεται με το φαινόμενο των επιπλευσάντων φελλών και ιδιαίτερα μ΄ αυτούς που βάζουν κομματικό δόντι προκειμένου να πάρουν μία θέση! Το ίδιο εξοργίζεται με τους ανεπάγγελτους «που βάζουν υποψηφιότητα σαν βουλευτές και δήμαρχοι για την αρπαχτή» τονίζει, και πιστεύει πως εκτός Βουλής εύλογα έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις με περισσότερη ελευθερία και χωρίς κομματικές δεσμεύσεις!

Πιστεύει απόλυτα στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και έχει σαν πρότυπα τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα!!!

Σαν πρότυπα πολιτικών έχει τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κων. Καραμανλή, χωρίς βέβαια να απορρίπτει κατηγορηματικά και κάποιες θεωρίες αριστερών φιλοσόφων και πολιτικών! «Ο φιλελευθερισμός με κοινωνικό πρόσωπο χωρά τους πάντες».

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Ηλία Ασπρούκου, αυτό είναι το profil του! Συνοψίζοντας: είναι ένας άνθρωπος χαμηλού μεν profil, αλλά με μεγάλη διεκδικητικότητα και θάρρος!