Πολιτικός πολιτισμός με ριζική ανανέωση

Ο ΗΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΥΚΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Δημοτικά σχήματα με καινούρια πρόσωπα μπορούν δώσουν καλύτερα αποτελέσματα από τα σχήματα που υπάρχουν σήμερα και το ένα κατατρώγει τις σάρκες του άλλου.

Παντού χρειάζεται ανανέωση, τονίζει ο κ. Ηλίας Ασπρούκος, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στην «Πρώτη της Αιγιάλειας» και μεταξύ άλλων απαντά στο ερώτημα σχετικά με τις προθέσεις του και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα θέσει υποψηφιότητα στο Δήμο Αιγίου.

 1. Όταν πριν από ένα χρόνο περίπου, ξεκινήσατε την αρθρογραφία στις τοπικές εφημερίδες προσπαθήσατε να πείσετε κάποιους ότι είστε Αιγιώτης. Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξαν ορισμένοι που αμφισβήτησαν την καταγωγή σας; Οι προθέσεις σας αμφισβητήθηκαν;

  Δεν χρειάζεται να καταβάλλει κανείς προσπάθειες για να αποδείξει κάτι γνωστό κατά γενική ομολογία, δεδομένου ότι ο πατέρας μου ήταν βέρος Κουλουριώτης, διατηρούσε εμπορικό κατάστημα επί μια 30ετία στην Ερμού και εγώ ανεξάρτητα από το που υπηρετούσα, 3 μέρες την εβδομάδα βρισκόμουν και βρίσκομαι στο Αίγιο ανελλιπώς. Απλά κάποιοι από την παρούσα Δημοτική Αρχή που δεν είναι βέροι Αιγιώτες και δεν είχαν τίποτα να μου προσάψουν, επενόησαν το «Αθηναίος» το «Θεσσαλονικιός» το «Αφρικανός»!!!Αυτό βεβαίως έπεσε σαν χάρτινος πύργος, διότι οι Αιγιώτες γνωρίζουν από πού κατάγεται ο καθένας. Συνεπώς δεν χρειάστηκε να πείσω κανέναν, λαμβανομένου υπόψη ότι και οι ίδιοι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής σύντομα αντελήφθησαν το λάθος τους και εγκατέλειψαν το επιχείρημα αυτό, το οποίο τους καθιστούσε αναξιόπιστους.Οι παρεμβάσεις που κάνετε μέσω των εφημερίδων, έχουν έντονη αντιπολιτευική διάθεση. Αυτή η μετωπική σύγκρουση με τη Δημοτική Αρχή που αποσκοπεί τελικά;Φρονώ ότι δεν υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση και μετωπική σύγκρουση τουλάχιστον από την πλευρά μου – άλλοι προσπάθησαν ή προσπαθούν ποικιλοτρόπως να με πολεμήσουν. Απεχθάνομαι τις μετωπικές συγκρούσεις και το απέδειξα στη διοίκηση που ήσκησα σε διάφορες επιτελικές θέσεις που χρημάτισα. Έχω το δικαίωμα να ασκώ κριτική και να κάνω προτάσεις και παρεμβάσεις με γνώμονα πάντοτε το καλό της πόλης μας και όχι για λόγους αντιπολιτευτικούς ή προσωπικούς. Ένας λόγος ακόμα που είμαι πολίτης του Αιγίου, ασχολούμαι χρόνια με τα κοινά λόγω της μεγάλης πείρας μου στα έργα και της προσφοράς μου στο Αίγιο, εποχές που κάποιοι δεν υπήρχαν στο Δημοτικό σκηνικό. Προσέχω τα λόγια μου, δεν υβρίζω, δεν φωνασκώ από ραδιοφώνου, δεν ειρωνεύομαι και δεν χρησιμοποιώ εκφράσεις που δεν υπάρχουν ούτε στο ελληνικό λεξικό ούτε κολακεύουν την πόλη μας και τον πολιτισμό μας.

  Η στασιμότητα της πόλης, έτσι όπως την περιγράφετε στα άρθρα σας, είναι μια κατάσταση για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά ο δήμαρχος, συνολικά η Δημοτική Αρχή ή έχει μερίδιο ευθύνης και η αντιπολίτευση;

  Ασυζητητί ένα μέρος της ευθύνης τό έχει και η αντιπολίτευση που κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο σθεναρά, καθότι με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν υπήρξε ουσιαστικός αντιπολιτευτικός λόγος στο Δ.Σ. Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης όμως είναι προφανές ότι το έχει ο άρχων της πόλης, δεδομένου ότι η διοίκηση που άσκησε μέχρι σήμερα προσδιορίζεται στα στενά πλαίσια μιας υποτυπώδους διαχείρισης των θεμάτων της πόλης. Δεν συνεργάστηκε με τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων, διαρκώς βρισκόταν σε μία σύγχυση και τελικά απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Συνεπώς η κυρίαρχη ευθύνη ανήκει στον κ. δήμαρχο που δεν κατόρθωσε να παίξει τον συνθετικό, στρατηγικό του ρόλο στο επίπεδο της Αιγιάλειας. Επιπλέον θα έπρεπε στις αντιδημαρχίες να έχει τον πρώτο λόγο και όχι τον τελευταίο και να άγεται και να φέρεται επί μονίμου βάσεως από μία χούφτα ανθρώπων που άλλοτε είναι δίπλα του και άλλοτε σταθερά απέναντί του. Θάπρεπε να μην επιτρέψει κάποιοι να κάνουν κλίκες και να τον τραβάνε από τη μύτη, αφού, απ’ ότι διαχέεται τουλάχιστον από το ίδιο του το περιβάλλον, δεν διαθέτει ισχυρή αίσθηση ταυτότητας. Δεν έχει βιώματα ρήξεων και ανατροπών γιατί κινείται στη μιζέρια της παρεούλας και όχι των ανοικτών αποφάσεων. Θάπρεπε στις αντιδημαρχίες να τοποθετηθούν άτομα που να γνωρίζουν το αντικείμενο της ενασχόλησής τους και όχι άνθρωποι που δεν έχουν καμμία σχέση με το ανατεθέν αντικείμενο, δημιουργώντας έτσι εστίες κακοδιαχείρισης, κακής επίβλεψης και δυσμενών εντυπώσεων στους πολίτες αυτής της πόλης. Σαν άνθρωπος ο κ. Δήμαρχος είναι συμπαθής, σαν επιστήμονας είναι καλός, σαν Δήμαρχός μας όμως τα θαλάσσωσε και καλά θα κάνει αν πράγματι αγαπάει αυτή την πόλη να εγκαταλείψει την ιδέα της εκ νέου υποψηφιότητάς του, γιατί θα εκτεθεί περισσότερο. Και αυτά δεν τα λέω με προσωπικά κριτήρια. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τα βγάζει στην επιφάνεια δημιουργώντας ανίσχυρες δυναμικές.

  Είστε από τους υποστηρικτές του «Καποδίστρια β΄» ή πιστεύετε ότι δεν ήρθε ακόμα η κατάλληλη στιγμή για τη διοικητική  μεταρρύθμιση της χώρας;

  Είμαι υπέρ του «Καποδίστρια β΄» γιατί λύνει πολλά τοπικά προβλήματα, αλλά δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει ωριμάσει ακόμα στη συνείδηση του λαού και τη νοοτροπία του Έλληνα. Αυτό όμως θα φανεί στην πορεία. Η γνώμη μου είναι ότι θέλει ακόμη πολύ σκέψη και μελέτη ο οριακός γεωγραφικός προσδιορισμός του «Καποδίστρια β΄», έτσι ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο μερικοί να είναι οι φτωχοί συγγενείς και άλλοι το κέντρο της γης.

  Στις 4 Οκτωβρίου άλλαξε πολιτικό τοπίο στη χώρα. Πρόσφατα άλλαξε και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό το πνεύμα της ανανέωσης που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι μια μόδα που θα περάσει ή έχει βαθύτερα αίτια και τελικά θα επικρατήσει;

  Όλα θέλουν ανανέωση. Πρέπει να υπάρξει ανανέωση στη σκέψη, στη νοοτροπία, στα πρόσωπα, και στη συμπεριφορά μας και όχι μόνο να μιλάμε για πολιτικό πολιτισμό χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ίχνος ανανέωσης, που εμπεριέχεται στην έννοια του πολιτισμού και ενός καινούργιου πολιτικού τοπίου που ανατέλλει. Προσωπικά πιστεύω ότι θα γίνουν προσπάθειες για ανανέωση και από την προσπάθεια αυτή θα βγει κάτι καλό. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για εξέλιξη στο σημερινό άθλιο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Πιστεύω ότι δύο νέοι άνθρωποι, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ενός αξιοπρεπούς πολιτισμού.

 2. Χρειάζεται ανανέωση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση;

  Παντού χρειάζεται ανανέωση. Πρέπει να δοκιμάζονται καινούργια πρόσωπα, καινούργιες νοοτροπίες και νέοι τρόποι διοίκησης. Συνδυασμοί με καινούργια πρόσωπα μπορούν να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τους συνδυασμούς που μέχρι σήμερα υπάρχουν και ο ένας κατατρώγει τις σάρκες του άλλου. Εάν δεν υπάρξουν καινούργια πρόσωπα που θα πάρουν απάνω τους τα προβλήματα της εγκαταλειμμένης αυτής πόλης τίποτα δεν πρόκειται να γίνει διαφορετικό από αυτό που σήμερα βλέπουμε. Θα κινούνται όλοι στον πάτο ενός βαρελιού χωρίς προοπτική, χωρίς κανένα μέλλον. Πιστεύω ότι τα φθαρμένα αυτά υλικά που δεν μπορούν ουσιαστικά να δικαιολογήσουν τον τρόπο ζωής τους, πρέπει να υποχωρήσουν από την πολική και δημοτική κόνιστρα της πόλης μας. Πρέπει να μπουν μπροστά άνθρωποι φρέσκοι, μορφωμένοι, με αποδεδειγμένες κατά την πορεία τους ικανότητες. Οι φθαρμένοι από την ροή των πραγμάτων μπορούν να έχουν μια θέση πιο πίσω γιατί απλούστατα δεν πουλάνε. Μπορούν όμως να είναι χρήσιμοι και αξιοποιήσιμοι σε ειδικά καθήκοντα ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για έξυπνα άτομα. Σήμερα ο κόσμος δεν ακούει κανένα βουλευτή ή Δήμαρχο, ψηφίζει με τη δική του κρίση. Πρόσφατο παράδειγμα η συντριπτική εκλογή του Αντώνη Σαμαρά. Δέκα βουλευτές στη β΄ Αθήνας υποστήριζαν την Ντόρα Μπακογιάννη και ένας ή δύο τον Αντώνη Σαμαρά. Η επιλογή του κόσμου απέδειξε ότι πλέον κρίνεσαι από την πορεία σου, τη μόρφωσή σου, τα έργα σου και τη συμπεριφορά σου καθόλη τη διαδρομή στο μικρόκοσμο μιας επαρχιακής πόλης όπως είναι το Αίγιο, και αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υποψήφιοι δήμαρχοι και μάλιστα με ύφος εκατό καρδιναλίων.Γύρω από το πρόσωπό σας  έχει δημιουργηθεί η εικόνα ενός ανθρώπου που έχει φιλοδοξίες στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ποιες είναι τελικά οι προθέσεις σας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε ο Ηλίας Ασπρούκος να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αιγίου;Έχω αναφερθεί επανειλημμένως ότι το να πολύ-τεμαχίζεται μια παράταξη είναι θλιβερό. Όταν νοιώσω έτοιμος (διότι ακόμα έχω τις υπηρεσιακές μου υποχρεώσεις που σύντομα τελειώνουν)και απόλυτα προετοιμασμένος για την κάθοδό μου θα το κάνω. Θα εξαρτηθεί και από πολλούς άλλους παράγοντες π.χ. από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες βουλευτών και πολιτευτών, από τον αριθμό των υποψηφίων, από τις βεντετίστικες υποψηφιότητες και από την πολιτική συγκυρία. Πιστεύω όμως πως ο Δημοτικός θώκος δεν είναι το μοναδικό μετερίζι προσφοράς στη γενέτειρά σου. Βλέποντας και κάνοντας. Υγεία νάχουμε, όρεξη για δουλειά και μπορούμε όλοι να προσφέρουμε για την πόλη μας με την προϋπόθεση πως θα υπάρχει μια μίνι σύμπνοια, απομονώνοντας αυτούς που κτυπούν πισώπλατα ή κοιτάζουν να επιβάλλουν την παρουσία τους κάνοντας τους σπογκοκολάριους στα διάφορα κέντρα εξουσίας, εμφανιζόμενοι ως κομματάρχες.Πέντε πράγματα που θα κάνατε στο Αίγιο εάν ήσασταν δήμαρχος.

  Τα βασικά θέματα που πρέπει να ασχοληθεί ένας Δήμαρχος κατά την άποψή μου είναι τα παρακάτω:

  • Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων
  • Το κυκλοφοριακό της πόλης (ιδίως στο κέντρο)
  • Η επέκταση του σχεδίου πόλης. Και βέβαια η επέκταση του σχεδίου μιας πόλης και η ανάπλαση του κέντρου και των υψηλών αλωνίων δεν μπορεί να γίνει από έναν υπάλληλο του Υπ. Συγκοινωνιών, όσο καλός κι αν είναι, αλλά από μια ομάδα Μηχανικών που θα φροντίζει και θα παρακολουθεί τις μελέτες και την εφαρμογή τους και θα συνεπικουρεί την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Ακόμα, ένας ιστορικός τέχνης δεν μπορεί να απουσιάζει από τα πολιτιστικά θέματα.
  • Η επισκευή των πεζοδρομίων και η διόρθωση των φθορών του οδικού δικτύου έτσι ώστε οι πολίτες να κινούνται με ασφάλεια.
  • Η επισκευή των Ναών της πόλης από τους σεισμούς (Ναός Εισοδίων κλπ.).
  • Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το μεγάλο όραμα της παραλίας, το οποίο με την επέκταση του σχεδίου της πόλης και το λιμάνι θα δημιουργήσουν μια άλλη πόλη, ξεχωριστή για τους πολίτες και μαγνήτη έλξης για τους επισκέπτες της.
  • Η αξιοποίηση του υδροβιότοπου από τουριστικής πλευράς. Υδροβιότοποι στην Ελλάδα είναι λίγοι και ο δικός μας δυστυχώς είναι περιβαλλοντικά αναξιοποίητος.

  Η συνδικαλιστική σας διαδρομή είναι αξιοθαύμαστη. Πως καταφέρατε να επικρατήσετε ανάμεσα σε τόσα πολλά συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου σας;

  Το ότι 22 χρόνια εκλέγομαι με συντριπτική πλειοψηφία πανελλαδικά, ενώ είμαι Γεωτεχνικός, σε ένα Τεχνικό Υπουργείο (ΥΠΕΧΩΔΕ),  στο ανώτατο όργανο του Υπουργείου που είναι το Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο, είναι απλό και εξηγούμαι. Όταν είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου με την έννοια ότι προσπαθείς να εξυπηρετήσεις τους συναδέλφους σου, όταν επιδεικνύεις επιμέλεια, μελετώντας τον κάθε φάκελο του συναδέλφου επιμελώς, όταν συμπεριφέρεσαι κόσμια και οι συνάδελφοι βλέπουν τις προσπάθειες και τους κόπους που καταβάλεις προσπαθώντας να τους στηρίξεις, πέτυχες. Ο κόσμος πλέον έχει ευθυκρισία και δεν καθοδηγείται.

  Από την επαγγελματική, την συνδικαλιστική και την προσωπική σας διαδρομή, γνωριστήκατε με τους κορυφαίους υπουργούς προηγούμενων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Με πολλούς μιλάτε ακόμα και σήμερα στον ενικό. Το «μικρόβιο» της πολιτικής είναι πάντοτε μεταδοτικό ή πάντοτε υπάρχει μέσα σας η αγωνία για τα κοινά;

  Όσο ήμουν μαθητής Γυμνασίου εκείνο που με ενδιέφερε πρώτιστα ήταν οι πανεπιστημιακές μου σπουδές και ο αθλητισμός. Από τη στιγμή όμως που πολύ νέος επελέγην Δ/ντής Γραφείου Υπουργού Δημ. Έργων του αείμνηστου – πανέξυπνου Ν. Ζαρντινίδη που έκρινε σκόπιμο να μου εμπιστευτεί τη Δ/νση του ιδιαίτερου Γραφείου του (παρόλο που ο αδελφός μου είχε χωρίσει με την κόρη του) διαπίστωσα μετ’ εκπλήξεως ότι οι άνθρωποι κυριολεκτικά ανεπαρκείς κατείχαν θέσεις – κλειδιά. Από τότε άρχισε να μου καλλιεργείται το ενδιαφέρον για τα κοινά. Συνέχισα να συνδικαλίζομαι σε εργασιακό – επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο. Στη συνέχεια επελέγην Δ/ντής του ιδ. Γραφείου του Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών, οπότε και το ενδιαφέρον μου για τα κοινά κορυφώθηκε καθότι ερχόμουν σε καθημερινή επαφή με υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη, όπως ο Αθ. Κανελλόπουλος, Γ. Βαρβιτσιώτης, Κ. Στεφανόπουλος, Γ. Κεφαλογιάννης, Ν. Γκελεστάθης, Κ. Μητσοτάκης, Μ. Έβερτ και συνομήλικούς μου όπως οι κ.κ. Κ. Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Βύρων Πολύδωρας, Π. Ψωμιάδης και τόσοι άλλοι που έγιναν μαζί μου πολιτικά στελέχη και πολιτεύτηκαν όπως ο Μ. Κεφαλογιάννης, ο Γ. Γιακουμάτος κ.α. Εγώ, παρ’ όλο που πήρα το χρίσμα του πολιτικού στελέχους, προτίμησα να συνεχίσω την καριέρα μου στο Υπουργείο διότι κέρδισα το Δ. Εφετείο και τοποθετήθηκα υπεύθυνος πρασίνου και περιβάλλοντος Λεκανοπεδίου Αττικής. Συνεπώς δεν χρωστώ τίποτα ούτε στη ΝΔ ούτε στο ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα είναι γενικώς παραδεκτό ότι η ΝΔ και το Δημόσιο μου χρωστούν πολλά.

  Ανοιχτά και κατηγορηματικά υποστηρίζατε την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά. Εκτιμάτε ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες σας ο νέος πρόεδρος και τι πρέπει να αλλάξει στη Νέα Δημοκρατία για να έλθει ξανά στην εξουσία;

  Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προτίμησή μου στην υποψηφιότητα και την εκλογή του νέου αρχηγού Αντώνη Σαμαρά. Είμαι ο μόνος που στήριξα την εκλογή του με εκτενές άρθρο μου στις τοπικές εφημερίδες. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι εδώ και 30 χρόνια φίλος μου και είχαμε όταν ήταν νέος βουλευτής πολύ καλή συνεργασία από τη θέση του Δ/ντή του Γραφείου του Υπ. Δημ. Έργων. Πιστεύω ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων εκείνων που τον στήριξαν με συντριπτική πλειοψηφία και πιστεύω ότι θα ανοίξει την παράταξη και το κόμμα στο λαό, θα απομακρύνει τους μηχανισμούς που συντηρούσαν σε διάφορες θέσεις της εξουσίας τα ίδια και τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα, θα περιορίσει τις προκλητικές συμπεριφορές υπουργών και βουλευτών και σιγά σιγά θα κτίσει τις προϋποθέσεις για την επάνοδο της ΝΔ στην εξουσία. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα, αρκεί κάποιοι που παριστάνουν από πολύ νωρίς και όψιμα τους κομματάρχες να μην τον παρασύρουν σε λάθη του παρελθόντος.

 3. Το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει το στοίχημα με την οικονομία και με την κοινωνία;

  Πιστεύω ότι τα θέματα της Οικονομίας και της Εξωτερικής πολιτικής θα φέρουν γρήγορα στο προσκήνιο πολιτικές εξελίξεις. Ο χρόνος ανασύνταξης και ανανέωσης για τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά είναι πολύ μικρός. Οι νεοδημοκράτες θα πρέπει να αποβάλουν τον θυμό τους (ας πούμε ότι ξέσπασαν με την ψήφο τους στις εσωκομματικές εκλογές) γιατί τους περιμένει νέο δύσκολο έργο.Εσείς και η σύζυγός σας, η αγαπητή κυρία Δέσποινα, είστε άνθρωποι που εκτιμάτε την τέχνη. Αν σας ζητούσα να φιλοτεχνήσετε έναν πίνακα για το Αίγιο, τι θα επιλέγατε και γιατί;Προσωπικά ασχολούμαι με το αστικό και περιαστικό πράσινο που συνθέτει το περιβάλλον (environment)! Είναι ένας δύσκολος αλλά πολύ ενδιαφέρον επιστημονικός τομέας που έχει άμεση σχέση και με την τέχνη! Δεν ασχολήθηκα όμως με την ζωγραφική, παρόλο που γνωρίζω γραμμικό σχέδιο από το Πανεπιστήμιο!Θα ζητούσα λοιπόν από τη γυναίκα μου που έχει διδαχθεί χρωματολογία (Τέχνη του Χρώματος) και Ζωγραφική, να επιχειρούσε να φιλοτεχνήσει ένα δειλινό στον υδροβιότοπό μας με φόντο τον αγαπημένο μας Κορινθιακό και πάνω από αυτόν να πετούν δαιδάλια πουλιά! Οι απαλές αποχρώσεις του δειλινού και η ηρεμία που επικρατεί στον συγκεκριμένο χώρο, σου χαρίζουν μια ανάταση ψυχής! Πρέπει να αποζητούμε να νοιώθουμε έτσι, διότι η ανάταση της ψυχής, φέρνει έμπνευση και όραμα για πολλά πράγματα που κάνουν ομορφότερη τη ζωή!
Ασπρούκος Ηλίας καταχωρήθηκε στις 2010-7-29 Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Γράψτε μία Απάντηση

(Ctrl + Enter)