Έζησε το όνειρο, καιρός να ζήσει και την αλήθεια

Ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό

ξεκινήσαμε κι οι δυο μας,

μα στου δρόμου τα μισά,

βγήκαν καράβια στη στεριά

κι έσβησαν τα όνειρά μας.

Το τραγούδι, παραφρασμένο τις ανάγκες της επικαιρότητας, ταιριάζει «γάντι» στις προεκλογικές εξαγγελίες του δημάρχου Αιγιάλειας που θυμήθηκε (τώρα είναι αργά, λέει ένα άλλο τραγούδι) ότι η ανάπτυξη έρχεται από την θάλασσα.

Όλα εκείνα που η δημοτική αρχή λησμόνησε εδώ και τρία χρόνια, θυμήθηκε τώρα, τέλη Φεβρουαρίου, να τα κάνει πράξη. Μαθαίνουμε ότι σε κλειστές συσκέψεις που διεξάγονται στο δημοτικό κατάστημα και συγκεκριμένα στο δημαρχιακό γραφείο, ο πρώτος πολίτης του Δήμου χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και βροντοφωνάζει για προγράμματα που «θα φέρει» στην περιοχή, εξαγγέλλει φέρι-μποτ στο λιμάνι, ακόμα και ξενοδοχείο πέντε αστέρων… στην υποβαθμισμένη και έρημη παραλία του Αιγίου! Όμως εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση είναι ότι εμφανίζεται σίγουρος για την ανανέωση της λαϊκής εντολής και δεν διστάζει ν’ απειλήσει… τρόπος του λέγειν τους δημότες που δεν θα τον ψηφίσουν τον Μάη.

Μαθαίνουμε ότι κάτι τέτοια λέγονται σε συσκέψεις εργασίας και εκλογικής προετοιμασίας που κάνει ο δήμαρχος με τα στελέχη του, όταν από την άλλη πλευρά αρχίζει να διαμορφώνεται ένα ισχυρότατο σχήμα μεταξύ Καλογερόπουλου – Παναγόπουλου – Γούτου και Ψυχράμη. Τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν ασφυκτικά για την δημοτική αρχή που μετά το Τριώδιο θα έχει να παλέψει με τα «θηρία» για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και τις απώλειες στην παράταξη που κέρδισε τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Τα «θηρία» αυτά είναι η συνεργασία ευρύτερων δημοτικών δυνάμεων, η αθόρυβη άνοδος του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, η αναπόφευκτη φθορά της δημοτικής αρχής και η απογοήτευση της κοινωνίας για το πολιτικό σύστημα και το δημοτικό κατεστημένο.

Το όνειρο κάθε Δήμου είναι ο δήμαρχός του. Το όνειρο του νυν δημάρχου ήταν να γίνει δήμαρχος και εκπληρώθηκε με το παραπάνω καθώς έγινε ο πρώτος δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Αιγιάλειας. Γιατί λοιπόν επιδιώκει να διατηρήσει τα ηνία του Δήμου για δεύτερη συνεχόμενη θητεία; Μήπως επιθυμεί να ζήσει το ίδιο όνειρο για δεύτερη φορά;

Δυστυχώς όμως τα όνειρα διαρκούν μια νύχτα και το φως της ημέρας αποκαλύπτει την αλήθεια. Ένα όνειρο που επαναλαμβάνεται δεν μπορεί παρά να είναι φάρσα ή τραγωδία…

Ασπρούκος Ηλίας καταχωρήθηκε στις 2014-3-25 Κατηγορία: Αρθρογραφία, Γενικά Αρθρα

Γράψτε μία Απάντηση

(Ctrl + Enter)