Πάνος κερνάει – Πάνος πίνει. Πού είσαι Κολοκοτρώνη να δεις πως καταντήσαμε.

Από τον Ηλία Δ. Ασπρούκο

Περιβαλλοντολόγο

Ούτε τώρα τα κόμματα δείχνουν να έχουν καταλάβει τι συμβαίνει γύρω τους. Ούτε εδώ που έχουν φθάσει δεν κάνουν μια προσπάθεια να αλλάξουν την εικόνα τους, να δείξουν στον κόσμο ότι έχουν την πρόθεση να αλλάξουν. Αν είχαν αντιληφθεί πραγματικά το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, τα κόμματα δεν θα κατέθεταν πέντε διαφορετικά πορίσματα για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Έτσι η κοινωνία νιώθει ότι οι εκπρόσωποί της τη γράφουν «στα παλιά τους τα παπούτσια», τη φτύνουν κατάμουτρα. Με τα 5 πορίσματα αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κανένα νόημα οι εξεταστικές επιτροπές και εξυπηρετούν μόνο κομματικές σκοπιμότητες.

Ξεκίνησα τη σκέψη μου από ένα παράδειγμα που έχει σαν αφετηρία τους πολιτικούς και την πολιτική συμπεριφορά. Αν κατεβούμε όμως λίγο παρακάτω στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης θα δούμε ότι και εκεί τα ίδια πράγματα συμβαίνουν αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Είναι ο Νόμος των κρατιδίων που συγκροτούν την Ελληνική πραγματικότητα. Έχει πλημμυρήσει ο τόπος από λαμόγια, ανεπάγγελτους, αμόρφωτους, αδαείς, χρεοκοπημένους, ακόμα και λαθρέμπορους!!! Δυστυχώς αυτά είναι τα επαγγέλματα που κατακλύζουν τα συμβούλια των Δήμων στην πλειοψηφία τους.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που ορίζει τα μέλη παραλαβής του έργου ανάπλασης στο Δήμο Αιγίου.

Διαβάζω στο φύλλο της «ΠΡΩΤΗΣ» στις 7 Ιουνίου ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή παραλαβής έργων του Δήμου Αιγίου. Η επιτροπή ορίζεται (μας λέει) με απόφαση της περιφέρειας, ο δε Πρόεδρος της επιτροπής ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τελικά στην επιτροπή συμμετέχουν ο αντιδήμαρχος Π. Γούσας ως πρόεδρος και τρία μέλη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αιγίου!!!

Η επιτροπή αυτή θα προβεί στην προσωρινή παραλαβή του έργου «ανάπλαση ιστορικού κέντρου Αιγίου» στα δύο πρώτα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν φίλοι μου επιτροπές παραλαβής έργων του Δήμου Αιγίου, αυτές ορίζονται από την περιφέρεια.

Υπάρχουν ΜΟΝΟ επιτροπές έργων οι οποίες ασχολούνται με τα τεύχη δημοπρασίας, τους διαγωνισμούς κλπ. με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου.

Τέτοια βλέπετε αγαπητοί μου συμπολίτες και εύλογα αποκαλείτε λαμόγια αυτούς που ευθύνονται γι΄ αυτούς τους προσδιορισμούς.

Και διερωτάται έπειτα από όλα αυτά κανείς. Πώς είναι δυνατόν να ορίζεται ως μέλος και μάλιστα με την ιδιότητα του Προέδρου ο κ. Γούσας, ο οποίος έχει εμπλοκή με το έργο; Τα άλλα τρία μέλη ήταν απαραίτητο κυρία… Περιφέρεια να είναι από το Δήμο Αιγίου και όχι από δικούς σου τεχνικούς υπαλλήλους;

Αυτό μου θυμίζει τις εξεταστικές επιτροπές διαλεύκανσης των υποθέσεων όπως σας ανέφερα στην αρχή αυτών των σκέψεων.

Κατά την προσωπική μου άποψη αυτό εξυπηρετεί συγκεκριμένη σκοπιμότητα έχει δε και άμεση σχέση με τον «αρνητικό λογαριασμό».

Ο Θεός να με συγχωρέσει για τις αμαρτίες μου!!!

Με ποίες γνώσεις ο κ. Γούσας θα πάει να παραλάβει το έργο φίλοι μου συμπολίτες; Μήπως είναι τεχνικός; Ασφαλώς όχι, μάλλον θα ρυθμίσει τις αναταράξεις και τις κινήσεις των κυβολίθων καθ  όλη τη διαδρομή του έργου… Μπορεί να παραληφθεί ένα τέτοιο έργο – με μύριες όσες αμαρτίες – από ένα άτομο που δεν έχει καμία τεχνική γνώση και μάλιστα  από τη θέση του Προέδρου;

Έτσι φθάσαμε στο τροποποιημένο κατ΄ όνομα ρητό: «Πάνος πίνει – Πάνος κερνάει» αφού στην προκειμένη περίπτωση όλα τα έγγραφα και η διαδικασία εκτέλεσης του έργου έχουν περάσει ενυπογράφως δια χειρός του κ. Γούσα με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου. Φαίνεται πως ο κ. Αντιδήμαρχος αρέσκεται σε τέτοιου είδους σπορ γιατί μόλις πρόσφατα στις εκλογές για τοπικές και τη ΝΟΔΕ της ΝΔ μετείχε πάλι ως πρόεδρος στην εφορευτική επιτροπή, αφού την προηγουμένη είχε πάρει το μέρος και στήριζε δημόσια έναν εκ των δύο υποψηφίων που υπήρχαν στο ψηφοδέλτιο. Λίγος σεβασμός δεν θα έβλαπτε.

Το δυστύχημα όμως είναι ότι ορισμένα από τα μέλη του Δήμου πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και φθάνουν στο σημείο να τον ορίσουν πρόεδρο σε επιτροπή παραλαβής ενός έργου που εκείνος με τις αποφάσεις του και τις υπογραφές του οδήγησε τον εργολάβο στα δικαστήρια και στέρησε από το Αίγιο να απολαύσει ένα τέτοιο έργο.

Θα σας διηγηθώ λοιπόν ένα περιστατικό που διημείφθη ανάμεσα στον Κολοκοτρώνη και τους καπεταναίους του, όπως λέει ο θρύλος, για να πάμε και λίγο στην ιστορία.

ΚΑΠΟΤΕ λοιπόν, ο Κολοκοτρώνης έβγαλε έναν καλόγερο στα οπίσθιά του. Πονούσε πολύ αλλά δεν καταλάβαινε πού ακριβώς ήταν το σπυρί. Ξεβρακώθηκε λοιπόν μπροστά στους καπεταναίους του και τους   ρώτησε «πού είναι, ωρέ, το σπυρί;».

«Εδώ είναι, αρχηγέ», πετάχτηκε ο πιο  βιαστικός. «Όχι, εδώ κάτω είναι»,     φώναξε ένας άλλος. «Βρε, στραβωθήκατε; Εδώ πάνω είναι, δεν το βλέπετε;», πετάχτηκε ένας τρίτος. Και ο γέρος του Μοριά, θυμωμένος τους έριξε πέντε φάσκελα: «Ωρέ, εσείς δεν συμφωνείτε πού είναι το σπυρί  μου, πώς θα μονιάσετε να σώσουμε την πατρίδα;»

Μετά από όλα αυτά – Ευτυχείτε

Ασπρούκος Ηλίας καταχωρήθηκε στις 2010-8-19 Κατηγορία: Γενικά Αρθρα

Γράψτε μία Απάντηση

(Ctrl + Enter)