Οι ανεπάγγελτοι και οι αλαζόνες καθαιρούν τους πρωθυπουργούς και αποδυναμώνουν του αρχηγούς των κομμάτων

Από τον Ηλία Δ. Ασπρούκο

Περιβαλλοντολόγο

Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Έμεινε στην ηγεσία της παράταξης κοντά 12 χρόνια. Η εκλογή του, το 1997, σε μια εποχή μάλιστα που βρισκόταν σε βαθιά κρίση, σηματοδοτούσε την απαρχή μιας νέας εποχής. Ένα μεγάλο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας είδε τότε το νέο πραγματικό ηγέτη που θα θεμελίωνε και θα δημιουργούσε την ελπίδα της ανατροπής των παλαιοκομματικών σχέσεων και αντιλήψεων που επικρατούσαν στην πολιτική ζωή. Οι πολίτες βέβαια γνωριζαν ότι το να λέγεσαι και … Καραμανλής και …Κώστας, μπορεί να είναι «περιουσία» αλλά και «κατάρα».

Η αλήθεια είναι ότι δεν άσκησε ποτέ διοίκηση, πριν γίνει πρωθυπουργός, δεν είχε διατελέσει ούτε καν υφυπουργός και η ελάχιστη κοινωνική και εργασιακή του πείρα αποκτήθηκε στο πατρικό δικηγορικό γραφείο. Αυτός όμως ήταν ο λόγος που ο κ. Καραμανλής δεν μπόρεσε να επανιδρύσει το κράτος; Και να αποτρέψει τα ομόλογα, τις υποκλοπές, τους Πακιστανούς; Αυτός ήταν ο λόγος που εκολάφθη το Βατοπέδι και ο μαύρος Δεκέμβρης της Αθήνας; Κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν οι άμεσοι και μακρινότεροι συνεργάτες του, οι οποίοι δρούσαν ανενόχλητοι μέσα στις μάζες της κοινωνικής ζωής και έτσι έφεραν τη λαϊκή οργή και τον ανεξέλεγκτο θυμό των πολιτών ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης. Έτσι λοιπόν σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός, πληρώνοντας τις αμαρτίες των συνεργατών του, φέρεται να ξηλώνει το … πλεκτό της παράταξής του, έπειτα από αυτό της χώρας.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τους «μακάριους Έλληνες», συνεργάτες και κοντινούς υψηλών προσώπων; Μήπως πρέπει να επισημαίνουμε που και που τα ελαττώματά τους; Φίλοι μου, η σχέση του Έλληνα με την οδύνη, ο πόνος, η μελαγχολία, η ένδεια και η έλλειψη γέννησαν και την επιθυμία για την ομορφιά και την καλοπέραση. Η αισιοδοξία της πληρότητας αποτελεί την πιο ισχυρή ένδειξη της παρακμής. Αισιοδοξώ γιατί είμαι άρρωστος, θα μας πει ο φιλόσοφος της θεωρίας της δύναμης. Η αρρώστια της υπερβολικής πληρότητας, ο πειρασμός της αποκοτιάς τους έστρεψε στην υπερκατανάλωση και στην πλαστική ικανοποίηση της επιθυμίας. Ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους αγοράζοντας Cayenne με leasing και Louis Vuitton με πιστωτικές κάρτες. Απαιδευσιά, πνευματική ρηχότητα, γκλαμουριά.

Για να μπορέσουμε φίλοι μου να αντιληφθούμε πώς οι γύρω-γύρω ή οι παρ΄ αξίαν κατέχοντες θέση δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις ηγεσίες των κομμάτων και σε αυτή καθ΄ εαυτή την παράταξη, θα πάρουμε ένα επίκαιρο παράδειγμα. Τις εκλογές στη ΝΟΔΕ Αχαΐας και στην ΤΟ Αιγίου της ΝΔ. Eγεγραμμένοι 2.200. Ψήφισαν 440 μέλη και φίλοι του κόμματος ήτοι το 15% των εγγεγραμμένων μελών. Εικόνα απογοητευτική! Ακόμα όμως πιο απογοητευτικό είναι το ψηφοδέλτιο με ένα υποψήφιο πρόεδρο και αριθμό υποψηφίων μελών ίσο με τον αριθμό των εκλεγέντων. Ψηφοφορία παρωδία! Προβληματίστηκα πολύ πριν πάω να ψηφίσω αλλά για λόγους συνείδησης προσήλθα στην κάλπη. Και τι αντικρίζω καλοί μου συμπολίτες: πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής ήταν κάποιος κύριος ονόματι Γούσας δηλ. ο γνωστός μας αναπλασιάρχης στην αντιδημαρχία του κ. Καραφωτιά. Και μέχρι εδώ όλα καλά. Έλα όμως που τις προηγούμενες ημέρες το ίδιο πρόσωπο εμφανιζόταν στα τοπικά Μέσα Μαζικής  Ενημέρωσης ως υπερασπιστής του μοναδικού υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο!!! Εικόνα κατάντιας φίλοι μου που απογοητεύει επικίνδυνα όποιον πάει να ψηφίσει. Ο αριθμός των ψηφισάντων (15%) καταγράφει μεθόδους παρέας και μας οδηγεί σε μονοπάτια άλλων εποχών. Και το πιο σπουδαίο είναι ότι υπήρχε και άλλος υποψήφιος για την προεδρία της Τοπικής Οργάνωσης, μόνο που στην πορεία προς την κάλπη έγινε άφαντος. Η δικαιολογία ήταν τόσο φθηνή που σου δημιουργεί περισσότερο θυμό παρά επιθυμία να πας να ψηφίσεις. Πολύ παλιά μέλη της Τοπικής αλλά και νέοι άνθρωποι δεν πήγαν να ψηφίσουν και έτσι το προεδρείο μετετράπη σε όργανο μειοψηφίας και απαξίωσης.

Διαβάζω στον τοπικό τύπο ότι τα μέλη της τοπικής επιτροπής δεν κατάφεραν να πείσουν τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους της περιοχής να φθάσουν στην κάλπη!!! Δεν ακούγεται λίγο αστείο; Και ο Πρόεδρος και τα μέλη που ήσαν υποψήφιοι εκλέχθηκαν όλοι.

Γιατί φίλοι μου να υπάρχει προσπάθεια από την πλευρά τους να προσελκύσουν ψηφοφόρους από τη στιγμή που δεν υπήρχε κανενός είδους ανταγωνισμός; Μάλλον και αυτοί θα αισθάνονταν πολύ άσχημα γι΄ αυτή την ένδεια που τους περιέλουσε με αυτό το ψηφοδέλτιο. Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν από τους υποψηφίους Προέδρους όπως ήταν οι αρχικές υποψηφιότητες (Ν. Μιχαλόπουλο και Β. Αντωνόπουλο) και η κρίση μου είναι καθαρά αξιοκρατική. Πασχίζω για την αξιοπιστία της παράταξης και την προσέλκυση νέων μελών και δη νέων ανθρώπων. Έτσι όμως όπως εξελίχθηκε το πράγμα, μάλλον την απογοήτευση σκόρπισαν οι αρμόδιοι αυτής της εκλογικής μάχης και συνάμα απομάκρυναν τον κόσμο από αυτές τις διαδικασίες.

Αυτά βέβαια δεν τα χρεώνω στον Πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά σ΄ αυτούς που επικαλούνται μόνιμα με αλαζονεία την Σαμαρική τους … καταγωγή, καρφώνοντας σε κάποια γραφεία της Αθήνας όσους δεν ανήκουν στην «παρέα τους». Τους γνωρίζουμε βέβαια όλους αυτούς! Ακόμα πληρώνουμε γι΄ αυτούς που δεν έβαλαν μυαλό, παρόλα όσα διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια τους όλο αυτό τον καιρό. Η εντολή του αποκλεισμού του έτερου υποψήφιου, όποιος κι αν ήταν αυτός, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τέτοιου είδους συμπεριφορές και είμαι σίγουρος ότι δεν τις υιοθετεί. Καλά θα κάνει όμως να μαζέψει αυτούς τους «αυτόφωτους» φωστήρες όσο είναι καιρός. Νομίζω ότι θα είναι μια από τις βασικές του έννοιες. Αν δεν τα καταφέρει θα ακολουθήσει την τύχη του κ. Καραμανλή.

Ασπρούκος Ηλίας καταχωρήθηκε στις 2010-8-19 Κατηγορία: Γενικά Αρθρα

Γράψτε μία Απάντηση

(Ctrl + Enter)