Προβλήματα στο Μαξίμου από την παρέμβαση των ΗΠΑ για τον Ιβάν Σαββίδη

Madata.GR

Είναι γνωστό ότι ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Ν. Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης έχουν αποδοθεί σε ένα αγώνα προσέγγισης επιχειρηματιών που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους καναλάρχες. Απ’ ότι φαίνεται έχουν γίνει αρκετά ραντεβού χωρίς όμως να υπάρξει και κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης μάλλον δείχνει να κρατά αποστάσεις από το Μαξίμου, πιστεύοντας ότι τον έχουν «αδειάσει» σε πολλά επίπεδα.

Για να δούμε όμως ποιος είναι ο βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης. Είναι η παρέμβαση της αμερικάνικης πρεσβείας που φθάνει σε υψηλά κυβερνητικά επίπεδα σε ότι αφορά την ολοένα και αυξανόμενη κινητικότητα του κ. Σαββίδη στον χώρο των media.

Οι Αμερικάνοι έχουν εντοπίσει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ρώσοι να διεισδύσουν στην Ευρώπη, ρίχνοντας χρήμα παντού ακόμη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μόνο θετικά δεν αντιμετωπίζουν την στήριξη που παρέχει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο. Πολλοί μιλούν και μεταφράζουν την παρέμβαση αυτή ως τελεσίγραφο που όπως γίνεται αντιληπτό προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου. Αυτό όπως καταλαβαίνει κανείς χαλάει τα σχέδια της Κυβέρνησης ενόψει του επικείμενου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Παππάς διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πριν λίγο καιρό ότι θα υπάρξει ισχυρή «εκπροσώπηση» φιλικών προς την κυβέρνηση επιχειρηματιών, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και αυτή του Ιβάν Σαββίδη, του Δημήτρη Μάρη αλλά και του Δημήτρη Κοντομηνά.

Τα πράγματα όμως έχουν έλθει τούμπα σε ότι αφορά τους δύο από τους τρεις επιχειρηματίες που δείχνουν προβληματισμένοι με τις γενικότερες εξελίξεις.

Όλο το βάρος τώρα έχει πέσει στην προσπάθεια Τσίπρα – Καμμένου να πείσουν την πρεσβεία των ΗΠΑ να πάρει πίσω το ισχυρό βέτο που προβάλλει για τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη στον διαγωνισμό.
Θα δούμε τελικά τι θα γίνει και ποιος θα πείσει τον άλλο.

Ασπρούκος Ηλίας καταχωρήθηκε στις 2018-2-10 Κατηγορία: Αρθρογραφία

Γράψτε μία Απάντηση

(Ctrl + Enter)