Προς τον Εκδότη της Εφημερίδας «Πρώτη»

κ. Παπαγιαννόπουλο Δημήτρη

Αγαπητέ κ. Διευθυντά,

Με έκπληξη είδα στο φύλλο σας της 22ας Ιουνίου 2009 τον πηχυαίο Τίτλο «Περιμένοντας το ΥΠΕΧΩΔΕ» και τη δήλωση του κ. Δημάρχου επί λέξει: «Θα έχουμε σήμερα την οριστική απάντηση του κ. Μπαλτά (Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΧΩΔΕ). Αισιοδοξούμε για ένταξη στο πρόγραμμα αφού υπάρχει και προμελέτη του έργου και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις»

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ότι ο κ. Δήμαρχος είναι παραπληροφορημένος και με την τη σειρά του παραπληροφορεί τον Αιγιώτικο λαό ή εσκεμμένα και προ της πίεσης των εκτεθέντων από εμένα στο ίδιο φύλλο θέλησε να μετριάσει την εντύπωση που διαμόρφωναν τα δεδομένα.

Η υπόθεση αυτή έχει έτσι ακριβώς όπως την εξέθεσα στην παρέμβασή μου της 22ας Ιουνίου. Δεν πληρούμε καμία από τις βασικές προϋποθέσεις του προγράμματος (2.100 άτομα, ενιαίο σύνολο, τουριστικές κλίνες). Ενόψει όλων αυτών η αρμόδια Υπηρεσία που χειρίζεται το θέμα έστειλε έγγραφο στην κεντρική Υπηρεσία και κείνη με τη σειρά της προτίθεται να αποστείλει στην ΔΕΥΑ Αιγίου έγγραφο που θα ζητάει τα πρόσθετα στοιχεία (άδειες πολεοδομίας, εγγραφές στο Δημοτολόγιο, εμπορικές δραστηριότητες κλπ.) μήπως και από αυτά προκύψει κάτι θετικό για να μπορέσει να δικαιολογήσει την ένταξη στο πρόγραμμα των 3 αυτών διαμερισμάτων. Εκεί βρίσκεται το θέμα. Τώρα πώς ο κ. Δήμαρχος περίμενε το μεσημέρι της 22ας Ιουνίου – την ίδια ακριβώς μέρα που παραδίπλα δημοσιευόταν η δική μου παρέμβαση για το ίδιο θέμα – τηλεφώνημα από τον Γεν. Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ για οριστική ένταξη στο πρόγραμμα αυτό είναι κάτι που ΜΟΝΟ ο ίδιος μπορεί να μας το πει. Το θέμα βρίσκεται στο στάδιο που εκθέσαμε παραπάνω και είναι σε καλό δρόμο, γίνονται προσπάθειες τακτοποίησής του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχει απαραίτητα και αίσιο τέλος.

Όμως ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να πάψει να παραπληροφορεί τον Αιγιώτικο λαό και να τον τροφοδοτεί με κουτσομπολιά αντί για πραγματικά γεγονότα.

Αν θέλει ας διαψεύσει την παραπάνω διακίνηση της υπόθεσης.

Του εύχομαι καλό κουράγιο.

Ηλίας Δ. Ασπρούκος

Ασπρούκος Ηλίας καταχωρήθηκε στις 2009-6-22 Κατηγορία: Γενικές Απόψεις

Γράψτε μία Απάντηση

(Ctrl + Enter)