Η ΝΔ πληρώνει σήμερα τις επιλογές της

Η ΝΔ πληρώνει σήμερα τις επιλογές της σε ακατάλληλα πρόσωπα και την έλλειψη μηχανισμών ελέγχου των επιλογών της.
Πως η ΝΔ έχασε στις Ευρωεκλογές.

Από τον Ηλία Δ. Ασπρούκο

Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές του Μαρτίου 2004 κυρίως για έναν λόγο: διότι υλοποίησε, σε βάθος χρόνου, τη στρατηγική του κ. Καραμανλή για άνοιγμα στο μεσαίο χώρο. Στις αρχές του 2000 ψηφίστηκε από το συνέδριο της ΝΔ το μανιφέστο του «μεσαίου χώρου».

Πριν από τις εκλογές του 2004 ο αρχηγός της ΝΔ έγινε πιο τολμηρός στο άνοιγμά του στο μεσαίο χώρο. Αγνόησε την πρόκληση του ΠΑΣΟΚ για πολωτική αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να μετακινηθούν στη ΝΔ. Τη νίκη στη ΝΔ το 2004 κα το 2007 έδωσε και η ελπίδα της μεγάλης μάζας των ΝΔ να δουν και αυτοί μια άσπρη μέρα καθότι επί μια εικοσαετία ήσαν εντελώς αποκομμένοι.

Στα Υπουργεία στις κρίσεις των Δ/ντών και Τμηματαρχών οι φίλοι της ΝΔ συγκέντρωναν το ποσοστό του 15% και το υπόλοιπο 85% ήταν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Σήμερα τα ποσοστά αυτά έχουν μεταβληθεί σε 60% ΠΑΣΟΚ και 40% ΝΔ. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τη σημασία αυτών των ποσοστών. Διατρέχοντας όμως τις πρώτες μέρες του 2005 και μέχρι σήμερα θα επιχειρήσω ένα υποθετικό πλάνο όχι για το τι έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση, αλλά για το τι ένας Καραμανλικός νεοδημοκράτης επιθυμεί. Ένας παραδοσιακός λοιπόν νεοδημοκράτης ψηφοφόρος περίμενε 20 χρόνια … για να:

  1. Βρούνε λίγο τη θέση που τους αξίζει και τα χαρισματικά «γαλάζια» παιδιά. Γιατί δηλαδή να υπάρχουνε μόνο χαρισματικά «πράσινα» τόσα χρόνια… τα πολύ ταλαντούχα, χαρισματικά, καταρτισμένα «γαλάζια» τι πρέπει να κάνουνε; Να πουλάνε φτερά στην Ερμού; «Φτερά» πουλούσανε 20 χρόνια και συμπλήρωσαν το 40ο έτος της ηλικίας τους. Αποκλεισμένα ήτανε από τους μηχανισμούς, τι να κάνανε; Πουλούσανε φτερά με βάρκα την ελπίδα. Η ελπίδα έγινε πραγματικότητα είκοσι χρόνια μετά… Τι νομίζατε ότι κάνανε είκοσι χρόνια τα παιδιά αυτά; Πώς το λέει ο λαός; Μόκο…
  2. Το ΠΑΣΟΚ «έπαιξε» με τη δική του παρέα είκοσι χρόνια, πράγμα που δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο. Πρέπει σιγά -σιγά να βαδίζουμε προς την αξιοκρατία και την ισονομία και τα ποσοστά τακτοποίησης να παίζουν ανάλογα με τις παραπάνω αξιοκρατικές έννοιες.
  3. Ύστερα από είκοσι χρόνια λοιπόν έφυγε το «διεφθαρμένο» ΠΑΣΟΚ και στην εξουσία ανέβηκαν εκείνοι που τους έκαναν Κυβέρνηση οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΟΠΑΔΟΙ και όσοι ΓΙΝΑΝΕ «γαλάζιοι» πιστεύοντας ότι ο Καραμανλής θα έβαζε τέλος στη ρεμούλα, το πλιάτσικο και τη διαφθορά. Μέχρι στιγμής όμως αυτό που φαίνεται είναι ότι η ΝΔ είναι Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ κυβερνά!!! Δεν υπάρχει άνθρωπος, αγαπητοί μου φίλοι, δεν υπάρχει αγρότης, έμπορος, μισθωτός, επιχειρηματίας, οικονομικός μετανάστης, αθλητής που να μην πιστεύει αυτό και μόνο αυτό. Γιατί όμως το πιστεύει; Μα γιατί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να στελεχώνουν τις θέσεις σε όλα τα Υπουργεία και τις ΔΕΚΟ κατά κοινή ομολογία όλων. Συνεχίζουν να στελεχώνουν νευραλγικές θέσεις σε ιδιαίτερα γραφεία Υπουργών και συμβούλων Υπουργών. Και έπειτα απορούν πως όλα  βγαίνουν κατευθείαν στα κανάλια. Και το θέμα είναι ότι όχι μόνο τους κράτησαν και τους κρατούν αλλά δεν περιόρισαν και τους παχυλούς μισθούς τους. Μεγέθη όπως 14.670 € σε διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, 15.260 € ή 5.199.845 δρχ. σε διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛ.ΠΕ. Αυτά βέβαια τα ποσά προσαυξάνονται με συμμετοχές σε διοικητικά συμβούλια, bonus κλπ. αν αναλογιστεί δε κανείς ότι ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει αποδοχές 5.200 €, ο Α/ΓΕΕΘΑ 4.200 €, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου 4.500 € και ο Γεν. Δ/ντής του Υπουργείου Οικονομικών 3.480 € αντιλαμβάνεται το παράλογο της όλης υπόθεσης. Όλοι αυτοί οι κύριοι στις ΔΕΚΟ, Τράπεζες κλπ. απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και με τους παχυλούς μισθούς τους δημιουργούν και τα μεγάλα προβλήματα της φθοράς της Κυβέρνησης. Γιατί πάει ο Νεοδημοκράτης να εξυπηρετηθεί για σωστό, νόμιμο και δίκαιο αίτημά του (μετάθεση, μετάταξη, προαγωγή) και συναντά πλήρη αδιαφορία. Όταν πάει όμως ο Πασοκτζής τις περισσότερες φορές εξυπηρετείται και σε χρόνο που θα τον ζήλευαν και οι πλέον αισιόδοξοι.

Θα αναφερθώ σε μερικά παραδείγματα:

α. Στέλεχος της ΝΔ με πολλές περγαμηνές κομματικές, κοινωνικές και επιστημονικές τηλεφωνεί για να θέσει υπόψη του Δ/ντή του Γραφείου ενός «μεγάλου Υπουργείου» ένα νόμιμο αίτημα το οποίο μπορεί να τακτοποιηθεί χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Το χαρακτηρίζω έτσι γιατί έχω χρηματίσει δύο φορές Δ/ντής δύο επιφανών Υπουργών και γνωρίζω πολύ καλά την ουσία του θέματος. Τις δύο πρώτες μέρες λοιπόν ο κ. Δ/ντής του Υπουργού, μας λέει δια της ιδιαιτέρας του ότι είναι απασχολημένος, την τρίτη μέρα ότι ήταν στον κ. Υπουργό και την τέταρτη ότι δεν έχει προλάβει να δει τα τηλεφωνήματά του. Την πέμπτη η ιδιαιτέρα μας αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό: «Επειδή ο κ. Δ/ντής είναι απασχολημένος κάντε ένα FAX με το αίτημά σας να το δούμε και θα σας ενημερώσουμε. Πέρασε ένας μήνας και ακόμα ενημερώνουνε το παραπάνω στέλεχος της ΝΔ. Και αναλογίζεται κανείς εάν ο Δ/ντής του κ. Υπουργού δεν βγαίνει στο τηλέφωνο και δεν καταδέχεται να μιλήσει με ένα καταξιωμένο στέλεχος, τότε σε ποιους βγαίνει; Οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας. Όσες μεταρρυθμίσεις κι αν κάνουν όταν αγνοούν τα στελέχη τους και τους απλούς ψηφοφόρους τους είναι άξιοι της τύχης τους. Το ΠΑΣΟΚ διόριζε τη γυναίκα του στελέχους και του απλού οπαδού, την κόρη, την αδελφή του, ακόμα και τα …εγγόνια του!!! Η ΝΔ αδυνατεί να μετακινήσει μια καθαρίστρια από τον έναν όροφο στον άλλο. Πώς λοιπόν πιστεύει ότι ο απλός πολίτης που ψηφίζει τη ΝΔ θα εξακολουθήσει να την ψηφίζει και να μην πάει στο διπλανό μαγαζί που του φέρεται καλύτερα και τακτοποιεί ακόμα και σήμερα κάθε αίτημά του ακόμα και τραβηγμένο από τα μαλλιά; Να γιατί ο κ. Καρατζαφέρης διάγει τις καλύτερες μέρες της ζωής του και πολύ φοβάμαι ότι θα έλθουν και καλύτερες μέρες για κείνον. Δεν είδα ποτέ να απομακρύνεται ένας Υπουργός για την προκλητικότητα και αδιαφορία του Δ/ντή του γραφείου του.  Δεν είδα ποτέ να απομακρύνεται ένας Υπουργός γιατί δεν δέχεται αυτός και ο Δ/ντής του τους απλούς πολίτες.

β. Νεοδημοκράτης που έχει ένα γιο και πρόκειται να πάει φαντάρος ζήτησε από κυρία Υπουργό να τακτοποιήσει τον κανακάρη του όχι μακριά από την Αθήνα. Η απάντηση που πήρε είναι ότι δεν γίνεται τίποτα. Όταν όμως απευθύνθηκε – μέσω κοινού γνωστού – σε κάποιο Ταξίαρχο στο Πεντάγωνο που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ εκείνος του είπε: «Πες μου πού θέλεις να πάει το παιδί σου και αύριο θα έχει γίνει». Έτσι κι έγινε. Φεύγοντας τον ερώτησε μήπως θέλει κάτι άλλο. Καταλαβαίνετε τώρα την ψυχολογία του καημένου του Νεοδημοκράτη. Η ψυχή του είναι στη ΝΔ, το χέρι του όμως … πάει στο ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα ενώ κατά το παρελθόν η γνωστή τραγουδίστρια Β. Μοσχολιού είχε αποκλειστεί παντελώς από τα ΜΜΕ και η ΕΡΤ ούτε το όνομά της δεν ανέφερε.

γ.  Γνωστός Νεοδημοκράτης, υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, σε δύο χρόνια συμπληρώνει τα χρόνια υπηρεσίας του και συνταξιοδοτείται. Ζήτησε λοιπόν να γίνει Τμηματάρχης Α, κάτι που δικαιούταν απόλυτα και νόμιμα βάσει του φακέλου του. Η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική. Έτσι τον εξανάγκασαν σε παραίτηση με ψυχολογία πολύ αρνητική για την παράταξη που τόσα χρόνια ψήφιζε και αγωνίστηκε γι΄ αυτήν μέσα στον εργασιακό του χώρο.

δ. Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε ειδικές κατηγορίες ΔΕΚΟ κυνηγάνε τους Νεοδημοκράτες και στηρίζουν τους Πασόκους με την ελπίδα μήπως επικρατήσουν και επί άλλης Κυβέρνησης. Διατηρούν σε καίριες θέσεις συνταξιούχους που παρέλαβαν από το ΠΑΣΟΚ εισπράττοντας τη σύνταξή τους και παράλληλα αμειβόμενοι με πολύ υψηλά ποσά. Την ίδια ώρα υπάρχουν χιλιάδες άνεργα παιδιά με διπλώματα, γλώσσες και doctora. Υπάρχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα.

ε. Όταν επιλέγεις για υποψήφιους Βουλευτές άτομα, που στέλνουν στις Τράπεζες ιδιώτες για να πάρουν δάνεια στο όνομά τους και για λογαριασμό τους και όταν έρχεται η ώρα να εξοφλήσουν τις δόσεις τους αφήνουν ξεκρέμαστους με συνέπεια να πάθουν 3 εγκεφαλικά, αυτά δεν αποτελούν σοβαρές επιλογές. Ούτε μπορείς να περιμένεις πότε θα τους πάρει χαμπάρι ο λαός και θα τους απομονώσει δια της ψήφου του. Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Είναι βέβαιο πως ο μόνος που προσπαθεί για το καλύτερο είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί εκείνος να τα ελέγχει όλα. Υπάρχουν για το σκοπό αυτό κάποιοι άλλοι, οι οποίοι δυστυχώς ασχολούνται με κάθε τι άλλο εκτός από αυτούς τους ελέγχους.

Πολύ φοβάμαι ότι η ΝΔ ούτε και τώρα έχει πάρει το μήνυμα των τελευταίων ευρωεκλογών και απορώ πως δεν έχει αντιληφθεί ότι σήμερα τα ποσοστά της στα Υπουργεία και τις ΔΕΚΟ μόλις και μετά βίας φθάνουν το 15%-20%. Σε δύο χρόνια που θα έχει φύγει και η τελευταία φουρνιά των οπαδών της θέλω να δω πώς θα κάνει πολιτική και κυρίως με ποιους οπαδούς θα παλέψει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου!!! Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι δεν υπάρχει ένας σοβαρός σχεδιασμός του σήμερα και κυρίως του αύριο.

Η θέση μου, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, είναι να ισχύουν πάντοτε οι αξιοκρατικοί κανόνες κα κάθε δίκαιο και νόμιμο αίτημα να ικανοποιείται χωρίς κομματικές παρεμβάσεις. Εκείνο όμως που με ενοχλεί ως Έλληνα πολίτη είναι ότι επί ΠΑΣΟΚ τακτοποιούνταν όλα τα νόμιμα και μη αιτήματα ενώ οι νεοδημοκράτες στέκονταν στη γωνία ή ταξίδευαν στις παραμεθόριες περιοχές, χωρίς αντικείμενο εργασίας και με πολλά προβλήματα υγείας. Επί ΝΔ πάλι οι Πασόκοι έχουν την πρωτιά και οι Νεοδημοκράτες γίνονται επαίτες για να τακτοποιήσουν τα πιο απλά πράγματα που τους απασχολούν ή τις περισσότερες φορές να συναντούν αδιαφορία και πολλές φορές και προκλητικότητα.

Το μήνυμα λοιπόν των ευρωεκλογών είναι: ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ και σεβασμός σε όλους τους Έλληνες μέσα στους οποίους υπάρχουν και οι κακόμοιροι οι Νεοδημοκράτες, που έφθασαν 40-45 χρονών και ακόμα περιμένουν να δικαιωθούν στα σωστά, δίκαια και νόμιμα αιτήματά τους. Μήπως κάποιοι νομίζουν ότι η ΝΔ έχασε τις εκλογές επειδή αντί να κάνει 12 μεταρρυθμίσεις ή νομοσχέδια έκανε 9; Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο. Η ΝΔ έχασε γιατί πολλά στελέχη της (Υπουργοί, Βουλευτές, Δ/ντές Γραφείων Υπουργών, Δ/ντές ΔΕΚΟ κλπ.) όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με τους οπαδούς και ψηφοφόρους τους, αλλά πολλές φορές ήσαν από αδιάφοροι μέχρι και προκλητικοί. Δυστυχώς το επαναλαμβάνω: και προκλητικοί!

Θέλω να ευχαριστήσω όσους με συναντούν στο δρόμο κι με ενθαρρύνουν να λέω ελεύθερα τις απόψεις μου. Ίσως σε κάποιους να μην αρέσουν, αλλά αν δεν ήθελα δεν θα είχα εχθρούς. Η έκφραση της άποψης είναι θελημένη και εσκεμμένη πράξη με την βεβαιότητα ότι συγκρούομαι διεκδικώντας το ΑΡΙΣΤΟ. Δεν το βρίσκω καθόλου κακό αυτό!!! Δεν επιθυμώ να με λένε απλά «καλό παιδί». Θέλω να υπηρετώ τη σωστή άποψη.

To ερώτημα λοιπόν παραμένει και είναι: ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

  • Θέλετε  να σας πω όπως το έχω καταλάβει; Τίποτε περισσότερο από το να μεταθέτει τις προσδοκίες του κόσμου ΤΗΣ για το μέλλον. Αυτό τουλάχιστον δείχνει να θέλει να κάνει. Μετάθεση προσδοκιών και … βλέπουμε.
  • Τι μπορεί να περιμένει ο ψηφοφόρος που ζητούσε να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ; (απ΄ ότι τουλάχιστον φαίνεται ΤΙΠΟΤΑ).
  • Τι μπορεί να περιμένει ο ψηφοφόρος που περιμένει να ξεκαθαριστεί η κωμική πλέον ιστορία για τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τις μίζες και τις ρεμούλες; Προς το παρών, μετατίθεται διαρκώς το ζήτημα περιμένοντας προφανώς κάποιοι να εξαντληθεί το θέμα στα νούμερα της Επιθεώρησης, του Λαζόπουλου, του Μάρκου Σεφερλή και των ΑΜΑΝ.
  • Πώς θα διαχειριστούν τα πρόβλημα επικοινωνίας που  έχουν με μεγάλο αριθμό παραγόντων, ομάδων και αγωνιστών; (Δικών τους αγωνιστών).
  • Το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ότι πολλοί νομίζουν ότι ήδη  «φλερτάρουν» πολύ «γαλάζιοι» με «πράσινους». Με τι σκοπό; Προφανώς, να τα βρούνε με στόχο την κοινή ωφέλεια από το μερτικό της εξουσίας. Το χρήμα πολλοί μπορεί να μίσησαν, την εξουσία και τη δύναμη ουδείς.

Ασπρούκος Ηλίας καταχωρήθηκε στις 2010-7-29 Κατηγορία: Γενικές Απόψεις

Γράψτε μία Απάντηση

(Ctrl + Enter)